Servicering af aircondition

Servicering af aircondition – A/C og klimaanlæg

Husk at få lavet den årlige service og vedligeholdelse af dit A/C aircondition eller klimaanlæg hos Jydens Autoværksted

Med et klimaanlæg kan du indstille temperaturen i vognens kabine til en konstant temperatur. Klimaanlægget vil herefter sikre, at temperaturen holdes. Et A/C-anlæg derimod køler blot luften, der pumpes ud, og du skal selv styre temperaturen. Klimaanlægget er derfor også en del dyrere end A/C-anlæg

Begge anlæg skal vedligeholdes, som alt andet på bilen. Et dårligt vedligeholdt anlæg er ikke effektivt, og der er risiko for, at anlægget går i stykker.
Uden at blive alt for teknisk, så er både aircondition og klimaanlæg bygget op som et lukket system. På trods af dette taber stort set alle anlæg lidt kølemiddel i løbet af et år.

Hvis mængden af kølemiddel bliver for lav, begynder anlægget at slide på den olie der smører de små O-ringe der holder systemet tæt. Når olien slides, slides der også mere på anlægget, hvilket kan give nogle dyre reparationer.

Derfor er det vigtigt at få lavet et airconditioneftersyn 1 gang om året og et airconditionservice hvert andet år, på den måde holder man sit anlæg i topform.
Ved et eftersyn, også kaldet airconditionkontrol, kontrolleres anlægget for utætheder og køleevnen kontrolleres. Eftersynet kan typisk udføres i forbindelse med bilens almindelige serviceeftersyn

Airconditionservice er mere omfattende og her tilsluttes specielt udstyr, der tømmer resterende væske af anlægget, trykprøver det og fylder det med kølemiddel, ny olie og et sporemiddel, der hjælper til at finde utætheder.

Kontakt os for tilbud 24/7/365