Dæk og fælge

Skift af dæk og fælge. Det lovpligtige TPMS dæktryksmåling

Få et godt tilbud på udskiftning af dæk og eller fælge inkl. tpms dæktryksmåling hos Jydens Autoværksted. Vi har altid et dagens bedst til prisen tilbud.

Få et godt tilbud på udskiftning af dæk og eller fælge inkl. tpms dæktryksmåling hos Jydens Autoværksted. Vi har altid et dagens bedst til prisen tilbud.

Skal du have udskiftet dine dæk eller fælge står vi klar til at hjælpe.
Vi monterer selvfølgelig med de mærker, som du ønsker, men vi er også gode til at finde et godt “bedst til prisen” tilbud på dagen.

Korrekt dæktryk er vigtig for din brændstoføkonomi, sikkerheden, miljøet og ikke mindst dine dæks levetid. Mange ulykker sker på grund af forkert dæktryk.

Efter 2014 er alle biler monteret med TPMS, som er et elektronisk system, som holder øje med dit dæktryk enten som direkte måling i dækket eller indirekte ved hjælp af bilens data fra kørecomputeren og tænder en advarselslampe, hvis dæktrykket ikke er korrekt. Hvis advarselslampen lyser, skal fejlen findes og udbedres med det samme.

Der er fordele og ulemper ved begge typer systemer. Med direkte måling sidder der en sensor i ventilen som sender data til bilens computer. I ventilen sidder også et batteri. Når batteriet ikke virker mere, skal ventilen skiftes. Nye ventiler skal programmeres, så de passer til bilen, og kan sende data til bilens computer. Hver sensor har et unikt nummer, som skal skrives ind i bilens computer, så den kender hver sensors placering. På nogle biler kan man se både dæktryk og temperatur inde i dækkene. Ved indirekte måling får man en alarm hvis et dæk taber for meget luft, men ellers ingen oplysninger.

Det siger sig selv, at med direkte tpms er der ekstra omkostninger til tpms-ventiler og programmering.

Hos Jydens Autoværksted har vi værktøj til programmering, kodning og fejlsøgning på alle typer tpms systemer.

Kontakt os for tilbud 24/7/365